Her får du en definisjon på hva en rammeavtale er, og litt informasjon om hvordan den brukes.
Rammeavtalen definerer den type leveranse som oppdragsgiver kan avrope (bestille/tildele kontrakt for) og de betingelser og kontraktsvilkår som i så fall skal gjelde. Er rammeavtalen inngått i henhold til forskriftens prosedyre, kan oppdragsgiver foreta avrop uten å måtte kunngjøre og gjennomføre en hel anskaffelsesprosedyre.
Rammeavtaler er i utgangspunktet ikke en gjensidig bebyrdende avtale i anskaffelsesforskriftens forstand. Oppdragsgiver er normalt ikke forpliktet til å foreta avrop, men forplikter seg til å benytte avtalen ved behov for leveranse av avtaleytelsen.
Ved å inngå rammeavtaler etter kunngjøring og konkurranse i overensstemmelse med anskaffelsesregelverkets prosedyrer, kan man foreta bestilling/avrop(tildeling av kontrakt) i henhold til rammeavtalens betingelser uten å måtte vurdere på ny om den aktuelle anskaffelse må gjøres til gjenstand for (ny) kunngjøring og konkurranse i henhold til forskriftens prosedyrer.
Bruk av rammeavtaler forenkler og reduserer arbeidet som må foretas i forbindelse med en anskaffelse, fordi oppdragsgiver ikke behøver å gjennomføre en hel anskaffelsesprosedyre hver gang noe skal anskaffes.
Rammeavtaler er definert i FOA § 4-2.f, og regulert i Del II § 6-1 (under EØS-terskelverdi og uprioriterte tjenester) og Del III §§ 15-1 - 15-3 (over EØS-terskelverdi). Nærings- og fiskeridepartementets veileder omtaler rammeavtaler i kapittel 8.
Sist oppdatert